tiistai 2. helmikuuta 2016

Blogin päätös :)

Hups, pennutkin ovat jo uusissa kodeissaan ja blogia on päivitetty viimeksi, kun olivat 4 viikkoa :D
Noh, ehkä on tärkeämpää keskittyä pentujen kanssa tekemiseen, kuin blogin päivittämiseen.

Lahja ja Loiste osoittautuivat todella hienoiksi koiran aluiksi! Reippaita, ahneita, saalisviettisiä, taistelutahtoisia, sosiaalisia yms. Yksinkertaisesti huikeita! Hermorakenne selvästi Lilolta peritty (vaikkei Redinkään hermoissa vikaa ole), kun autoiltiin tai harjoiteltiin häkissä oloa, niin eivät kiljuneet vaan rauhoittuivat hyvin pian ja alkoivat nukkumaan.
Poweria löytyy sitten taas vastapainoksi, sanotaanko sitä nyt sitten siksi kuuluisaksi on/off-nappulaksi. Tässä esim video Lahjasta, kun saa ekaa kertaa nakkia.


Pennut sirutettiin 5-viikkoisena ja paperit saapui muutaman päivän kuluttua. Siellä pentuset näkyy jo koiranetissäkin! Eläinlääkärin tarkastus oli kun pennut olivat päivön vajaa 7-viikkoisia. Itse kävelivät hihnassa eläinlääkärin vastaanotolle ja eläinlääkäri nimesikin pennut tehotytöiksi! Lahja panoi 3,6kg ja Loiste 3,2kg. Molemmilla purennat, silmät, korvat yms kunnossa, eikä mitään häntämutkia, napatyriä yms. Eli terveen paperit saivat :)

Pentujen ollessa noin 6,5viikkoa käytiin aksahallillakin leikkimässä. Siellä ne meni jo putkeenkin :D Aika hyvin sain niitä opetettua jo sisäsiisteiksikin, ulkoiltiin paljon. Pentula purettiin jo varmaan viikkoa ennen kuin pennut lähti, ne elivät meillä siinä missä aikuisektkin koirat, olivat kyllä helpoimpia pentuja ikinä! Toki hampaansa upottivat milloin minnekin, mutta vaihtoivat leluun kyllä heti kun sitä tarjosi. Kuvia pennuista koko 7-viikon ajalta löytyy täältä.

Viime keskiviikkona pennut sitten täyttivät sen 7-viikkoa, Loiste ja Lilo lähtivät koteihinsa jo silloin. Lahjan omistajat tuli meille perjantaina ja lähtivät pennun kanssa sunnuntaina kotiin.

 Loiste jäi tänne meidän lähelle. Pentu tunnetaan nykyään nimellä Ceri. Ceristä tulee Maijun eka maxi-agilitykoira! Olen tutustunut Maijuun joskus parivuotta sitten, kun Maiju tuli yksityistunneille minun koulutukseen. Maijulla on kotona 4 koiraa jo ennen Ceriä. Eläkeläinen Rekku joka kisasi agilityssä. Maijun kisakoira Frei, joka kisaa mini3-luokassa. Vuoden ikäinen tuleva agilitytykki Roca ja miehensä Staffi Mini. Kaikki ovat minikoiria, mutta Maijulla on myös ollut jättejä kuten Tanskandoggi ja Skotlanninhirvikoira. Agilityn lisäksi Maiju tokoilee ja näitä lajeja Cerikin tulee tekemään. Lisäksi Maiju tulee meidän mukaan ainakin tutustumaan PK-lajeihin, jospa sellainenkin ura siitä urkenisi :) Myös näyttelykehissä tullaan tätä koirakkoa näkemään.

Something Like Girl Gone Wild "Ceri" 7vkoa

Lahja lähtikin sitten kauemmas, nimittäin isänsä saappaita täyttämään Kempeleeseen. Lahja alias Roihu meni siis myös ystävälleni. Millan kanssa ystävystyttiin muutama vuosi sitten, kun tavattiin Iran astutussuunnitelmien tiimoilta. Roihu on Millan ainut prinsessa, sillä Millalla on kolme uroskoiraa ennestään. Robi, Redi ja Rönni - jotka kaikki ovat kisanneet/kisaavat tokossa ja pk-lajeissa. Näyttelyt kuuluvat myös lajikirjoon! Ties vaikka Milla tai miksei Jarkkokin, innostuisi agilitystäkin enemmän :D Roihun kuulumisia voi seurailla Millan blogista.

Something Like Girl Has No Limits "Roihu" 7vkoa

Olen super-innoissani näiden tyttöjen kodeista, näistä tytöistä kuullaan vielä!



Kiitos Mialle ja Millalle koiristanne! Tämä yhdistelmä kyllä kannatti! ♥ Mialle kiitos tuesta ihan joka asiassa!! Ja kiitos Markukselle taas mun ideoiden toteuttamisesta ja pentujen hoitoavusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti